Van jongs af aan bijt ik me al vast in mijn eigen ‘projectjes’, eindeloze schetsen, geknutsel en gepriegel. Van alles wat ik in mijn handen krijg, wil begrijpen hoe het werkt, hoe het beter of anders kan. Zo was ik vroeger ook nooit helemaal tevreden met het servies wat mijn ouders me lieten gebruiken. 

Doordat ik tijdens het atheneum veel afgeleid was door mijn eigen interesses heb ik de havo afgerond, waarna mijn zoektocht begon naar “wat wil ik doen, als ik later groot ben?”. 
Dit heeft me op een hoop verschillende plekken gebracht, altijd plekken waar ik kon creĆ«ren en me vast kon bijten in nieuwe technieken. 

In 2014 ben ik gaan pottenbakken bij Klaaiwurk in Boksum, waar ik de basis draaitechniek zomaar onder de knie had. 

Al snel kocht ik een draaischijf en een oventje en begon een avontuur wat nooit stopt. Binnen het vak pottenbakken zijn er zoveel facetten waarin in me kan verdiepen, dat ik hier nooit klaar mee ben. Een aantal cursusjaren, glazuurcursus, stage, glazuur werkgroep, ontwikkeling en realisering van unieke stook hulpsoftware en een hoop geĆ«xperimenteer met glazuren verder, heb ik nu een pottenbakkerij aan huis waar ik steengoed bak in mijn gasoven. Af en toe geef ik workshops Raku of les in draaitechniek. 

Mijn passie ligt bij pottenbakken, ik word wild van mooie glazuren en ik verlies mezelf als ik de diepte in duik in onderwerpen als eutecticum, carbon trap, en glazuur dichtheid. 

Keramiek zal mij altijd blijven vormen, en ik haar.