Kies hier je workshop en meld je aan via de contactpagina.

Kennismakingsles
Voor maximaal twee personen geef ik kennismakingslessen in mijn pottenbakkerij.
Hier doe je je eerste ervaring op met de draaien van klei op een schopschijf èn op een elektrische schijf.
Ik begeleid je bij het maken van één of twee basisvormen. Na de koffie of thee kun je decoratie aanbrengen met gekleurde slib. Het werk kan op een later moment (geglazuurd en gebakken) opgehaald worden.
Kost €40,- per persoon. Duurt 2 uur.

Raku extreem
Een creatief avontuur met vuur!
Voor kleine groepen tot 7 personen organiseer ik workshops Raku-extreem.
Deze techniek maakt het mogelijk om je werkstuk(ken) af te bakken op dezelfde dag dat je het maakt. Er wordt met de hand gevormd met speciale klei, die vervolgens direct wordt geglazuurd. Na een korte droogtijd wordt het gebakken in een oven op propaangas. Het gloeiend hete werk wordt met een tang uit de oven gehaald waardoor het typische Raku-craquelé ontstaat. Na een paar minuten in een zaagselton is het werk af en kan het me een spons schoongemaakt worden. Deze workshop is buiten, op een locatie naar keuze.
Kost €50,- per persoon. Duurt 4 à 5 uur.

Masterclass
In mijn pottenbakkerij geef ik één-op-één lessen, aansluitend bij het niveau van de cursist.
Dit kan gaan over draaien, glazuurontwikkeling en alle bijbehorende aspecten.

Open atelier
Voor mensen die voldoende ervaring hebben met pottenbakken, stel ik mijn atelier beschikbaar als prive-werkplaats. Ik geef dan geen les, maar zal je uiteraard wegwijs maken in het atelier. Alle materialen voor het handvormen, draaien of gieten van aardewerk of steengoed., glazuren, grondstoffen, spuitcabine, gereedschappen, mallen en naslagwerken zijn ruimschoots aanwezig. Maak gerust een afspraak om eerst eens te komen kijken of dit een geschikte plek voor je is.
Ik werk met strippenkaarten van 10 uur voor €100,- Dit is exclusief de kosten voor het stoken. Openingstijden zijn altijd op afspraak.